Museumschip krijgt eigentijdse website

Sitehand voor MS Bernisse

De MS Bernisse, de enige nog varende mijnenveger uit de Beemsterklasse heeft dankzij SdH Vormgeving en Ziber een moderne website gekregen.

Het vlak na de tweede wereldoorlog gebouwde houten schip wordt nu volledig door vrijwilligers onderhouden. De gelden voor het onderhoud en het varen met het schip worden verworven door sponsors en donateurs. De website die het schip had voldeed eigenlijk niet meer aan de eisen van deze tijd en zodoende werd de hulp gevraagd aan Ziber en SdH Vormgeving.

Een van de bemanningsleden is Peter Bromlewe, voormalig eigenaar van Bromlewe CV|Dak|Water installateurs, ging naar zijn overbuurman en Ziber eigenaar Maikel Bauer. Maik belde op zijn beurt mij (Friso Scheltema de Heere) op omdat ik de nieuwe huisstijl en website voor Bromlewe (http://www.bromlewe.nl) ontworpen had. En zo was het cirkeltje rond.

Bovendien was de affiniteit met het onderwerp er zeker. Mijn opa was scheepsbouwkundig ingenieur en had Amerikaanse mijnenvegers (Dokkumklasse) aangepast voor de Koninklijke Marine. En mijn vader was ook marineofficier, dus dat schept een band.

De nieuwe site laat veel van het schip zien en het makkelijke onderhoudssysteem zorgt ervoor dat alle bemanningsleden behalve op en onder het dek mee kunnen werken aan de site.
De nieuwe website voor de MS Bernisse De nieuwe website voor de MS Bernisse